logo

Priča o postanku

20.03., ali davne 1972.godine, iza jedne zelene gore i stotine brega, u malog gradiću Oroslavju, izgrađena je čarobna kućica.

U toj kućici nisu živjeli kralj i kraljica, niti čarobnjak i zla vještica. U toj kućici, od tog dana, svoje dane su provodili bezbroj malih princeza i prinčeva. Nije to bila velika kućica, svega 250 m2, ali je bila, i još uvijek je spremište najljepših priča i najčarobnijih igračaka.

Kako bi mnogobrojni oroslavski kraljevi i kraljice mogli nesmetano obavljati svoje kraljevske dužnosti, od toga dana dovodili su svoje prinčeve i princeze upravo ovdje. Uz pomoć dobrih vila, koje su od milja zvali "tete",stvarali su najljepše melodije, izrađivali umjetnička djela nezamislive ljepote, borili se sa zmajevima i pleli neraskidive spone prijateljstva.

Ta priča o čarobnoj kućici i mnogobrojnim prinčevima i princezama još uvijek traje, još uvijek se prinčevi bore, ne možda toliko sa zmajevima koliko sa dinosaurima, transformerima i bey blade-ima, princeze sada izrađuju haljine tkane najsjajnijim zlatom i rubinima svojim barbikama i winxicama, a dobre vile, zajedno sa svojim dvorskim damama zaduženim za bogatu trpezu, sjaj kućice i njeno bogatstvo, budno i nježno bdiju nad njima.

Glavna dobra vila - Silvija Čičko
Dobra vila 1 - Spomenka Vrđuka
Dobra vila 2 - Snježana Ormuž
Dobra vila 3 - Helena Žukina
Dobra vila 4 - Sunčica Terešak
Dobra vila 5 - Snježana Kraljić
Dobra vila 6 - Jelena Bratković

Dvorska dama od trpeze - Verica Babić
Dvorska dama od blaga - Jasna Mlinarić
Dvorska dama od sjaja - Verica Kapusta