DV Bedekovčina i DV Cvrkutić Oroslavje predstavljali Krapinsko – zagorsku županiju na državnom stručnom skupu za odgojitelje na Plitvičkim jezerima

31/03/2023

Djelatnice iz dva zagorska vrtića Dječjeg vrtića Bedekovčina (Dijana Šaronja, ravnateljica i Kristina Gospočić, pedagoginja) i Dječjeg vrtića Cvrkutić Oroslavje (Helena Žukina, odgojiteljica i Magdalena Dugan, pedagoginja) nastavljaju dobru suradnju te su 29. i 30. ožujka kao jedine predstavnice iz Krapinsko – zagorske županije zajedno sudjelovale na državnom stručnom skupu namijenjenom stručnim djelatnicima u predškolskim ustanovama. Tema stručnog skupa bila je znanstvena pismenost i istraživačke aktivnosti u dječjem vrtiću s naglaskom na STEAM pristup odnosno obrazovanje koje se temelji na kombinaciji različitih područja, predmeta i načina razmišljanja. U vremenu u kojem živimo STEAM pristup bi trebao biti neizostavan dio odgoja i obrazovanja djece od najranije dobi što dodatno potvrđuje važnost stalnog stručnog usavršavanja djelatnika u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

– Sudjelovanje na ovakvim skupovima pomaže nam u podizanju kvalitete odgojno – obrazovnih praksa u našim vrtićima kroz razmjenu iskustva sa kolegama iz cijele Hrvatske, kroz prikaze dobre prakse i radionice. Posebno nas vesele nova poznanstva i dogovorene suradnje. – kažu iz bedekovčanskog i oroslavskog vrtića.

Ostale objave…